dinsdag 17 oktober 2017

Werken op je laptop via je smartphone

Als programmeur in een gezin met 3 kinderen is het soms zoeken naar de tijd om op een vlotte manier te kunnen werken. Met de diverse sportactiviteiten van de kids zijn we dus geregeld onderweg. Om dit op te vangen maak ik dikwijls gebruik van de mobiele hotspot van mijn smartphone. Met dit artikel wou ik u informeren over de manier van werken hiermee. 

De mobiele hotspot op de smartphone is een handige tool. Met behulp van deze tool kan de gebruiker op een vlotte manier op internet via de smartphone.

Wat is een mobiele hotspot?

Een Wifi-hotspot is een router waarmee je je smartphone, tablet of computer draadloos kunt verbinden met internet. Indien je een 3G of 4G abonnement hebt kun je op jouw toestel ook een Wifi-hotspot opzetten. Let op, hiervoor moet je dus wel over een recente iPhone beschikken of een recente Android versie op je toestel hebben staan.

Hoe een mobiele hotspot instellen?

Met een Android-toestel : 

Druk op Apps → Instellingen → Draadloos en Netwerk → Tethering en draagbare hotspot → Instellen draagbare Wifi hotspot. 

OF

Druk op Apps → Instellingen → Verbindingen → Tethering en draagbare hotspots/Tethering en Mobiele hotspots → Mobiele hotspots

Schakel hier Draagbare/Mobiele Wifi hotspot in. Nadat je de hotspot hebt aangezet kan je via de instelling "Wifi-hotspot instellen" een naam en een wachtwoord ingeven. De naam die je hier geeft zal het Wifi-netwerk zijn waar we straks via onze laptop of tablet zullen mee verbinden. 
Het wachtwoord is de sleutel die je moet opgeven bij het connecteren met het juiste netwerk. 

Met een iPhone :

Ga naar Instellingen' > 'Persoonlijke hotspot'. Controleer daarna in 'Instellingen' > 'Mobiel' > 'Persoonlijke hotspot'.Hoe maak ik nu verbinding met mijn tablet of laptop?

Kies op jouw toestel welke draadloze verbindingen beschikbaar zijn. Als alles goed gaat, dan staat de naam van het netwerk dat je hebt ingesteld op je smartphone erbij. Kies "connecteer" en geef het wachtwoord in dat je hebt ingesteld.

Nu ben je verbonden met het internet via je smartphone. 

Opgelet! Nu surf je met het volume aan data die is inbegrepen in je abonnement van je provider van je mobiele telefoon. Als dit is opgebruikt kunnen de kosten van het verbruik vrij hoog oplopen. 

Met behulp van de app van Proximus, Orange of Telenet kan je uw verbruik op een eenvoudige manier consulteren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten